Altijd al eens meer willen weten over houtbewerking? Tijdens de reeks workshops van 8 tot 88 leer je over een 100 jaar Fries Design en hoe jij je eigen meubels maakt. Of je nu 8 jaar of 88 bent; iedereen is welkom!
Alweer de laatste workshop in deze reeks! Je gaat verder waar je de vorige keer mee bent begonnen: afwerken, schuren, bijschaven, verfijnen, beitsen, lakken, of een likje verf. Noem maar op. En sluiten we af met ieder een kruk die zit zoals jij het wilt.
Belangrijke informatie
- Van 8 tot 88 is voor iedereen!
- Deze workshop vindt plaats op: 2 oktober 2024, van 14.30-16.30.
- Graag opgeven via de e-mail naar info@museumdrachten.nl
- Een workshop kost €12,50 per persoon, per workshop.
Museumdocent Jurre Huitema
”Jurre Huitema is afgestudeerd als beeldende kunstdocent in 2019. Na zijn afstuderen heeft Jurre zich toegelegd op verschillende projecten en beroepspraktijken. Als museumdocent, initiatief nemen in kunstprojecten en als medeoprichter en curator van De RAAMH expositieruimte in Leeuwarden. Daarnaast is Jurre ook zelf nog actief als maker en kunstenaar. Veelzijdigheid en breed georiënteerd en geleerd zijn is iets wat Jurre belangrijk vind. Een werkhouding die onderzoekend is en uitprobeert kenmerkt Jurre. “Dat is ook wat ik zo fijn vind aan met hout werken, het is soms net als puzzelen met blokken.” Al heeft Jurre nog niet de ambitie zijn eigen designer meubelproductie op te zetten heeft hij wel zijn eigen interieur in elkaar gezet; kasten, stoelen, tafeltjes, krukken et cetera. “Er zit een waarde in omsloten doordat ik mijn eigen meubelen ontwerp en uitvoer.” “Als ik mijn woning rondkijk dan denk ik, dit heeft niemand anders en het past precies bij mij.” In deze workshopreeks van 8 tot 88 wil Jurre de cursisten begeleiden en helpen zelf aan de slag te gaan. Van kijken leer je maken en van maken leer je kijken, is het ethos van deze workshop. Met goede voorbeelden in de tentoonstelling en een: ‘laten we het maar gewoon proberen’, aanpak, hopen we met deze workshop voor iedere cursist de ruimte en de handvatten te geven om niet alleen na te denken over onze vormgegeven omgeving maar ook daar aan bij te dragen. “Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om te zien wat we (er samen van) kunnen maken”