vriendenbrief Vrienden Museum Dr8888 - februari 2023 Bekijk de webversie
vriendenbrief Stichting Vrienden Museum Dr8888
februari 2023

Noch mear van Jan Frearks

Misschien bent u al Museum Dr8888 geweest om de expositie 'Kracht en Kleur' te zien. Wist u dat Jan Frearks van der Bij behalve schilderijen ook prachtige mozaïeken maakte bij Bijbelse verhalen?
Jan Frears van der Bij: De gelijkenis van de talenten; Kindcentrum De Wel, Broeksterwâld
Jan Frears van der Bij: De gelijkenis van de talenten; Kindcentrum De Wel, Broeksterwâld
Op de website van het museum staat een digitale mozaïektour met foto’s en een beschrijving van deze kunstwerken. Met het voorjaar in aantocht loont het de moeite om een (fiets)tochtje te maken langs gebouwen waarop deze te zien zijn. Een aantal is dichterbij te vinden dan je denkt: in Drachten, Opeinde en Drachtstercompagnie.

Vriendenbrief per email

Het afgelopen jaar hebt u vijf keer een vriendenbrief gekregen en acht keer een vriendenflits. De vriendenflits verschijnt alleen digitaal, die ontvangt u als uw emailadres bij ons bekend is. Dat geldt voor een groot aantal Vrienden, maar we drukken en sturen ook nog steeds vriendenbrieven via de post (ruim 160).
Drukwerk en portokosten vormen een flinke kostenpost op onze begroting, bedragen die we liever gebruiken om het museum te steunen. Met de overstap van papier naar meer digitale post sparen we bovendien het milieu.
Krijgt u de vriendenbrief nog steeds via de post maar hebt u ook een emailadres? U bewijst ons en daarmee het museum een grote dienst met een mailtje naar svmdr8888@gmail.com, zodat we over uw emailadres beschikken voor het sturen van de brief én de flits.

N.B. bent u onvoldoende vertrouwd met email, dan blijft de vriendenbrief gewoon met de post komen. Voor nieuwe donateurs wordt de digitale brief de regel.
 
Sijkie Amels, voorzitter
NIEUWS VAN DE VRIENDEN

Donatie

Wij verzoeken u hierbij vriendelijk uw donatie voor 2023 over te maken. Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL06 INGB 0001 9305 03 t.n.v. Stichting Vrienden Museum Drachten o.v.v uw naam en straatnaam.
Er staan dit jaar weer mooie exposities op het programma en met uw bijdrage kunnen wij het museum weer ondersteunen. Om het financiële plaatje voor het hele jaar rond te krijgen zien wij uw bijdrage graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Nog liever zien wij dat u overgaat op automatische incasso. Hiervoor kunt u bij de penningmeester een formulier aanvragen waarop alle benodigde gegevens ingevuld kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Bauke Wittermans, penningmeester
telefoon: 0512-523557
e-mail: bjwittermans@gmail.com

Excursie naar Bergen en Alkmaar

zaterdag 18 maart 2023

In Museum Kranenburgh in Bergen is op dit moment een bijzondere tentoonstelling te zien over Jeroen Henneman: Het leven der dingen.
Met meer dan tachtig werken uit de periode 1967-2022 brengt men een hommage aan deze kunstenaar, die onlangs zijn tachtigste verjaardag vierde. Henneman is met name bekend door zijn "staande" tekeningen, waarvan de lijnen uit dun zwart hout zijn gezaagd en zo aan elkaar zijn bevestigd dat ze zonder achterwand in de ruimte kunnen staan. Veelbesproken is ook zijn portret van toenmalig koningin Beatrix met de losse krullende haar die over haar voorhoofd valt.
Ook te zien: Waar de zee licht is. Het museum verkent zijn collectie en toekomst.

 entree:   € 14,-, gratis voor Museumkaart. Let op: alleen pinnen!
Jeroen Henneman: portret van koningin Beatrix
Jeroen Henneman: portret van koningin Beatrix
In Alkmaar bezoeken we het Stedelijk Museum. Interessant is hier Plantage Alkmaar in Suriname 1745 - heden. In de Focustentoonstelling toont men werken van Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout, een mooie aanvulling van de collectie uit Bergen.
 
 entree:   € 13,50, gratis voor Museumkaart en Vriendenloterij VIPkaart. Let op: alleen pinnen!
 
Attentie: in verband met het betaald parkeren op het Kiryat Onoplein vertrekken we nu vanaf het parkeerterrein voor de voetbalvelden aan de Gauke Boelensstraat!

 vertrek:   zaterdag 18 maart om 8.00 uur
 locatie:   Parkeerterrein voor de voetbalvelden aan Gauke Boelensstraat, Drachten
 thuisreis:   16.30 vertrek uit Alkmaar
 prijs:   € 32,50 (inclusief koffie)

Dit bedrag kunt u overmaken op rek. NL06 INGB 0001 9305 03 t.n.v. Stichting Vrienden Museum Drachten o.v.v. uw naam en straatnaam.
 opgave:  via de oranje knop hieronder of telefonisch bij mevr. Jikke Leclercq, tel. 0512-513467 
Opgave excursie

Lezing Drachtster zilversmeden

 wanneer:   donderdag 23 maart om 19.30 uur
 locatie:   Museum Dr8888
 entree:   gratis
 opgave:   telefonisch: 0512-515647, of aan de balie tussen 11- 17 uur (dinsdag-zondag)

Lees meer in de digitale vriendenbrief door op de oranje knop hieronder te klikken:
Download hier de volledige vriendenbrief van februari 2023
NIEUWS VAN HET MUSEUM
Terwijl de tentoonstelling Kracht en Kleur met werk van Jan Frearks van der Bij goed bezocht wordt en vele mooie recensies krijgt is ons team al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende tentoonstelling.

Op 13 april a.s. is het precies 100 jaar geleden dat Kurt Schwitters zijn beroemde optreden in hotel De Phoenix verzorgde. Dit feit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Er zijn rondom deze datum verschillende activiteiten gepland, waar op dit moment de laatste hand aan gelegd wordt. Kijk voor deze activiteiten op onze website voor de laatste updates.
Theo van Doesburg: Kleine DaDa-soirée; drukinkt op papier, 1922, Museum Dr8888
Theo van Doesburg: Kleine DaDa-soirée; drukinkt op papier, 1922, Museum Dr8888

Digitale vriendenbrief

Deze digitale vriendenbrief is een sterk ingekorte versie - u kunt op de oranje knop hieronder klikken om de volledige vriendenbrief van februari 2023 te downloaden.
Download hier de volledige vriendenbrief van februari 2023
Deze e-mail is verstuurd aan sijkie_amels@hotmail.com. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • Voor een goede ontvangst voegt u svmdr8888@gmail.com toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing